Listening Principles

Discografie


Listening Principles heeft vrijwel vanaf het allereerste begin repetitieopnames gemaakt. Eerst op cassette, later op Minidisc. De werkwijze van de band (ontwikkelen van nummers door middel van improvisatie) maakte het noodzakelijk dat er een soort muzikale geschiedschrijving werd gestart, om op terug te kunnen vallen als een geïmproviseerd thema geschikt werd bevonden voor verdere uitwerking.

Dat betekent dat er een ontelbaar aantal uren muziek in het bandarchief zit. Daar zit veel materiaal bij dat onbruikbaar is, maar er zitten ook unieke nummers tussen, die zo goed klopten op het moment van opname, dat is afgezien van verdere uitwerking. Soms was het ook gewoon niet mogelijk om dingen te herhalen zoals ze op een bepaald moment samenvielen. Het overgrote deel van dat materiaal zal dus nooit aan de buitenwereld worden geopenbaard. Niet in de laatste plaats omdat de geluidskwaliteit vanwege de opnamemethode (rechtstreeks op 2 sporen met stereo microfoon) verre van hifi genoemd mag worden.

Er is echter ooit een poging gedaan om de beste repetitieopnames uit een bepaalde periode te remasteren en als CD-r tijdens optredens aan te bieden. Het werd een daverend succes, met tot op heden nul verkochte exemplaren. Niettemin is deze verzamelaar toegevoegd aan de discografie van Listening Principles, evenals de nooit uitgebrachte live CD van het feest ter ere van het 15 jarig bestaan.


Kijken Voorbij Hoe De Tijd Gaat


kijken
Kijken Voorbij Hoe De Tijd Gaat (1998) verscheen in eigen beheer als dichtbundel-met-ingebouwde-CD in een oplage 500. De afbeeldingen en de lay-out van deze bundel werden gemaakt door Walter Kerkhofs en Coen Tuerlings.
Hier kun je hem downloaden en hier kun je lezen wat anderen van deze CDichtbundel vonden.

Kijken Voorbij Hoe De Tijd Gaat is gratis online te downloaden. Op de downloadpagina is ook een afbeelding van de voorkant te vinden.


Week


week
WEEK werd in 2000 in eigen beheer uitgebracht als dichtbundel met ingebouwde CD. De Vormgeving werd weer verzorgd door Walter Kerkhofs en Coen Tuerlings.

WEEK is ook beschikbaar als download.


Rehearsal Bootlegs part 1


bootleg
Werd voor het eerst uitgegeven in 2001 op het eigen label van de band, Dreamscape Factory. Een oplage van 20 stuks op CD-r werd vervaardigd. De vormgeving werd verzorgd door de toenmalige gitarist Patrick Holthuizen.


LP 15 jaar Live


live15jaar
Zonder twijfel het meest gezochte album van LP. Ter ere van het 15 jarig bestaan gaf LP een gratis concert voor vrienden, kennissen, andere genodigden en fortuinlijke passanten in Paradox te Tilburg. Er werden opnames gemaakt, maar die bleken uiteindelijk net niet bruikbaar genoeg om een officiële CD van te persen. Een selectie uit de opnames van die avond is niettemin door Makz gemasterd, en het resultaat circuleert nu voor intern gebruik binnen de band. Er is, voor het huwelijk van een vriend van onze drummer, één semi-officieel exemplaar cadeau gedaan. De geschatte waarde op veilingsites van dit kleinood bedraagt €150.000,-